Εγκεφαλικά προκαλεί ο κορωνοϊός σε νέους ηλικιακά ασυμπτωματικούς ασθενείς

Στη Μ. Βρετανία, οι γιατροί έλαβαν μια επείγουσα ειδοποίηση σχετικά με μια απότομη αύξηση του αριθμού των παιδιών που εισάγονται σε ΜΕΘ.

/

Εγκεφαλικά επεισόδια σε ηλικιακά νέους ασθενείς προκαλεί ο κορωνοϊός, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής Washington Post.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι στόχος του νέου κορωνοϊού είναι οι άνδρες 40 ετών, αφού νεαροί με ελάχιστα συμπτώματα και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, πεθαίνουν από εγκεφαλικό στα 30 με 40 τους χρόνια.

Από την άλλη μεριά, οι Financial Times, αναφέρουν ότι οι αριθμοί των θανάτων είναι 60% περισσότεροι από αυτούς που έχουν δημοσιοποιηθεί.

Στη Μ. Βρετανία, οι γιατροί έλαβαν μια επείγουσα ειδοποίηση σχετικά με μια απότομη αύξηση του αριθμού των παιδιών που εισάγονται σε ΜΕΘ. Τις τρεις τελευταίες εβδομάδες οι γιατροί του εθνικού συστήματος υγείας διαπίστωσαν μια μικρή αύξηση στον αριθμό των παιδιών όλων των ηλικιών που χρειάστηκε να μπουν σε ΜΕΘ.

Το σύνδρομο είναι σοβαρό και ενδεχομένως συνδέεται με τον κορωνοϊό. Κάποια από αυτά τα παιδιά διαγνώστηκαν με COVID-19, ενώ άλλα ήταν αρνητικά στον ιό. Ο ακριβής αριθμός δεν έχει γίνει γνωστός.

Πρόκειται για μια σοβαρή αντίδραση του ανοσοποιητικού που εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως χαμηλή αρτηριακή πίεση, γαστρεντερικά προβλήματα, δυσκολία στην αναπνοή, πυρετό.