Διαμαγνητική Αντλία – Η ιδανική λύση για το οστικό οίδημα

Γράφει ο Νάσος Κουτσουραδής φυσικοθεραπευτής, με μεταπτυχιακές σπουδές στο manual therapy (MAITLAND CONCEPT) και εξειδίκευση στην αθλητική φυσικοθεραπεία.

Η διαμαγνητική αντλία αποτελεί τη μεγαλύτερη εξέλιξη στον τομέα της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων. Παράγει μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης 2 Tesla και μαγνητικά πεδία χαμηλής συχνότητας 7 Hz, τα οποία αλληλεπιδρούνεπιλεκτικά στους διάφορους βιολογικούς επιτυγχάνοντας εξαιρετικά καλύτερα αποτελέσματα από τις συμβατικές θεραπείες.

Συγκεκριμένα τα οιδήματα απομακρύνονται σε μερικά λεπτά έως 2-3 συνεδρίες, ενώ αποτελεί ιδανικό θεραπευτικό μέσο για τα οστικά οιδήματα.

Πώς λειτουργεί;

Ο διαμαγνητισμός είναι ένα είδος μαγνητισμού όπου τα υλικά αντιτίθενται στην κατεύθυνση των μοριακών τους συστατικών έναντι των εφαρμοσμένων μαγνητικών πεδίων, λαμβάνοντας μία απωθητική δύναμη. Αυτή τη δύναμη εκμεταλλεύεται η διαμαγνητική αντλία για την επιτάχυνση και την προώθηση ενεργών μορίων εντός του ιστού. Η διαμαγνητική αντλία μεταφέρει ενεργά μόρια απ’ ευθείας εντός του ιστού, χωρίς τη χρήση βελόνας ή άλλων επεμβατικών μεθόδων και χωρίς την χρήση ηλεκτρικών ρευμάτων. Η χρήση του συστήματος, επιτρέπει την προσέγγιση της περιοχής κλινικού ενδιαφέροντος με συγκέντρωση των δραστικών ουσιών, σημαντικά ανώτερη από το όριο δράσης τους και με τρόπο άκρως επιλεκτικό, σε διάφορα επιθυμητά βάθη. Αυτή είναι και η βασική διαφορά με τα παραδοσιακά συστήματα όπως η ιοντοφόρεση και η ηλεκτροδιήθηση, τα οποία λόγω των φυσικών και τεχνολογικών νόμων που τα διέπουν, παρουσιάζουν όρια στην αποδοτικότητά τους ως προς την μεταφορά ικανής ποσότητας δραστικής ουσίας στο επιθυμητό βάθος.

Θεραπευτική δράση της Διαμαγνητικής Αντλίας

Η θεραπεία της διαμαγνητικής αντλίας είναι εντελώς ανώδυνη και απολύτως ασφαλής. Η διάρκειά της εξαρτάται από την περιοχή που θα εφαρμοστεί η θεραπεία και το βαθμό διάχυσης της συγκεκριμένης πάθησης.

Με τις θεραπείες διαμαγνητικής αντλίας επιτυγχάνεται:

Άμεση αναλγησία
Μείωση του οιδήματος
Προώθηση της δραστικής ουσίας των φαρμάκων (υπό μορφή υγρού, gel ή αλοιφής) σε ποσοστό 95%, και μάλιστα εντοπισμένα σε βάθος μέχρι 7 εκατοστά
Επιτάχυνση του μεταβολισμού των κυττάρων
Φλεβική και αρτηριακή αγγειοδιαστολή
Ρύθμιση του ηλεκτρικού δυναμικού των κυττάρων και επαναφόρτιση της κυτταρικής μεμβράνης, προκαλώντας αναζωογόνηση των κυττάρων και ως εκ τούτου,  την ταχεία και απολύτως φυσιολογική αποκατάσταση των τραυμάτων

Ενδείξεις

Η θεραπεία με διαμαγνητική αντλία ενδείκνυται στην αθλητιατρική, την ορθοπαιδική και τραυματολογία, τη ρευματολογία, τη φυσιατρική και αποκατάσταση, τη δερματολογία, τη ρευματολογία και την ωτορινολαρυγγολογία.

Ειδικά για τον τομέα της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων, η θεραπεία ενδείκνυται για τις παρακάτω περιπτώσεις:

Οιδήματα μαλακών μορίων
Διαστρέμματα 1ου, 2ου και 3ου βαθμού
Σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας
Μυϊκές θλάσεις
Οσφυαλγία-Ισχιαλγία
Αυχενικό σύνδρομο
Ασβεστοποιό τενοντίτιδα ώμου
Πόνο στη σπονδυλική στήλη
Δισκοπάθεια
Τενοντίτιδες
Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών
Οστεοαρθρίτιδα
Κατάγματα
Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
Σύνδρομο επιγονατιδομηριαίου πόνου
Τενοντίτιδα του αχιλλείου

Στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Physioathens διαθέτουμε την υπερσύγχρονη διαμαγνητική αντλία CTU Mega 20. Για περισσότερες πληροφορίες και για ραντεβού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 215 5456 802.