Διαδηλώσεις στην Ινδία μετά από ανάρτηση στο Facebook κατά του Μωάμεθ

/

Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Μπενγκαλούρου, της Ινδίας, λόγω ανάρτησης στο Facebook που προσέβαλε των Μωάμεθ, από συγγενικό πρόσωπο τοπικού πολιτικού.

Οι ταραχές ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης και γρήγορα εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια. Χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, για να υπερασπιστούν την υστεροφημία του Προφήτη τους. Οι αστυνομικοί φέρονται πως άνοιξαν πυρ εναντίον τους, με σκοπό να τους απωθήσουν. Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα από τα επεισόδια. Οι διαδηλωτές εικονίζονται να πυρπολούν περιπολικά, να αποπειρώνται να εισβάλλουν σε αστυνομικό τμήμα, και να συγκεντρώνονται μπροστά στο σπίτι του πολιτικού φωνάζοντας συνθήματα, πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός οι διαδηλωτές εμπόδισαν να περάσουν οχήματα της πυροσβεστικής ενώ επιτέθηκαν επίσης σε εργαζόμενους σε τοπικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, ροπάλων και των όπλων τους.

Σύμφωνα με τον Καμάλ Παντ, αρχηγό της αστυνομίας στην Μπενγκαλούρου το πρόσωπο που έκανε τις αναρτήσεις αυτές κατά του Μωάμεθ έχει συλληφθεί. Ταυτόχρονα έχουν συλληφθεί και 110 άνθρωποι για εμπρησμούς και επίθεση κατά της αρχής, διότι αρκετοί αστυνομικοί φέρουν τραυματισμούς.

Στην πόλη επιβλήθηκε και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ