ΙΣΤΟΡΙΕΣ COVID19

Βιωματικό Εργαστήρι: Τρίτη Ηλικία & Ψηφιακές Συναλλαγές

/
Το έργο «Βιωματικό Εργαστήρι: Τρίτη Ηλικία & Ψηφιακές Συναλλαγές» χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και αποτελεί επέκταση και αναβάθμιση του έργου Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας που υλοποιήθηκε το 2020 και σκοπό έχει να βελτιώσει άμεσα την ποιότητα διαβίωσης των επωφελουμένων και να συμβάλλει στην προστασία του εισοδήματος και της περιουσίας τους.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ασφαλούς χρήσης χρηματοπιστωτικών προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών από τους ηλικιωμένους δια μέσου της πρακτικής εξοικείωσής τους με τη χρήση αυτών των προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών και εν συνεχεία, η δημιουργία από ορισμένους εξ αυτών οι οποίοι καταρτίστηκαν σχετικώς και είναι κατάλληλοι, ενός δικτύου που με Μονάδα Κεντρικής Υποστήριξης την Ε.Ε.Κ.Ε. θα παρέχει συνεχώς τις εν λόγω υπηρεσίες σε νέους επωφελούμενους.

Το διήμερο εργαστήριο απευθύνεται σε εκατόν εξήντα (160) άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών,  ενώ οι περιοχές που θα υλοποιηθεί είναι η Αθήνα, η Βέροια, η Ναύπακτος, η Κατερίνη, η Λαμία και η Λάρισα.

Με το πέρας του έργου, οι επωφελούμενοι αναμένεται να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για:

  • Τη διενέργεια ψηφιακών αγορών και πληρωμών προϊόντων και υπηρεσιών
  •  Τη διενέργεια συναλλαγών μέσω της ψηφιακής τραπεζικής
  • Την αναγνώριση αθέμιτων και παραπλανητικών εμπορικών πρακτικών στις ψηφιακές  συναλλαγές

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο, την πρόοδο και τα αποτελέσματα του μπορείτε να δείτε εδώ:https://eeke.gr/publication/triti-ilikia-kai-psifiakes-synallages