Βήμα βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα

/

Νέα ώθηση στο εμβολιαστικό πρόγραμμα κατά της πανδημίας, η οποία παρουσιάζει αργή, αλλά σταθερή πορεία αποκλιμάκωσης στη χώρα μας. Σήμερα Σάββατο 24/4 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες ηλικίας 50 έως 54 ετών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει αυτή για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 39 ετών. Όπως έγινε γνωστό, στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson, η χρήση του οποίου επανεκκινεί άμεσα και στις HΠΑ.

Παράλληλα, άλλο ένα βήμα στην κανονικότητα αποτελεί η επαναλειτουργία από το Σάββατο 24/4 σε όλη τη χώρα των εμπορικών κέντρων και των εκπτωτικών χωριών με click inside, καθώς και των κέντρων αισθητικής. Η λειτουργία γίνεται με αυστηρούς κανόνες ασφαλείας και υποχρεωτικά self test για όλους τους εργαζόμενους. Τα ψώνια θα γίνονται με ραντεβού και SMS στο 13032. Σε ο,τι αφορά στα εμπορικά κέντρα το ωράριο προαιρετικά θα είναι από 7 το πρωί έως 8:30 το βράδυ τις καθημερινές.

Την ίδια ώρα, αυστηροποιήθηκαν οι προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις σε άλλη περιφέρεια αυτές τις ημέρες, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού. Σε περίπτωση παράβασης, το πρόστιμο φτάνει στα 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και στα 500 ευρώ σε περίπτωση εντοπισμού ψευδούς δήλωσης.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 23/4 ανακοινώθηκαν 2.754 νέα κρούσματα, 819 διασωληνωμένοι, και 76 θάνατοι.

Από τη Δευτέρα 26/4, υποχρεωτικά θα είναι τα self test για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα σε εβδομαδιαία βάση.

Πηγή: ΕΡΤ