Αρακάς ”Μπάρμπα Στάθης” εύκολος και γρήγορος

Αρακά Μπάρμπα Στάθης 1 πατάτα 1 κρεμμύδι 1 καρότο  1 κ.σ πελτέ ντομάτας 3-4 κ.σ. λάδι αλάτι πιπέρι 1 κ.σ ζάχαρη 1 ζωμό λαχανικών 4 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο  1 χυμό από ένα λεμόνι

Φτιάξτε την δική μου συνταγή για έναν υπέροχο νοστιμότατο αρακά. Μπορείτε να την φτιάξετε με τον αγαπημένο μου αρακά Μπάρμπα Στάθης , εύκολα και γρήγορα, μέσα σε 20 λεπτά.

Εάν επιλέξετε φρέσκο αρακά τότε ο χρόνος βρασίματος θα είναι 20 λεπτά παραπάνω.

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο λάδι να τσιγαριστεί για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την πατάτα και το καρότο που έχουμε καθαρίσει και έχουμε κόψει σε κομμάτια πιο πριν και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 4 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ανακατεύουμε  για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα, παράλληλα βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον αρακά Μπάρμπα Στάθης, και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά. Σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό έχουμε ετοιμάσει τον ζωμό λαχανικών τον οποίον τον ρίχνουμε αμέσως μετά την κατσαρόλα μας.

Προσθέτουμε και μια μικρή κούπα νερό και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.


Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε αν θέλουμε με φέτα.

Καλή απόλαυση!