Απόψε στο Θέατρο Πορεία: Τρείς Aδερφές του Τσέχωφ

/

Δείτε απόψε από την ιστοσελίδα του Θεάτρου Πορεία την παράσταση Τρείς Αδελφές του Αντόν Τσέχωφ σε σκηνοθεσία και δραματουργία Δημήτρη Τάρλοου.

Λίγα Λόγια για την παράσταση
Μαραμένα τα γιούλια και οι βιόλες, μαραμένα και τα γιασεμιά, μαραμένες οι ελπίδες μας όλες… Αλλά μήπως έχει καμιά σημασία; Τίποτα δεν έχει σημασία πια!

Συνεχίζουμε τις ελεύθερες προβολές από το αρχείο του θεάτρου με τις Τρεις Αδερφές του Αντόν Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, 2016, σήμερα Κυριακή 12/4 (10:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. της επόμενης ημέρας)

Δείτε την παράσταση πατώντας το κόκκινο κουμπί που γράφει “ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ”.

Σήμερα προβάλουμε την 2η κινηματογραφική εκδοχή των Τριών Αδερφών με κάποιες αλλαγές στο cast: Τον ρόλο του Ανδρέα Πρόζοροφ αντί του Λαέρτη Μαλκότση ερμηνεύει ο Μάξιμος Μουμούρης και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος παίζει πιάνο. Την επιμέλεια της κινηματογράφισης σ’ αυτήν την εκδοχή την έχει η Super Vision.

Το κλασικό αριστούργημα μέσα από την σύγχρονη ματιά και αναπάντεχη δραματουργία του Δημήτρη Τάρλοου, που καθοδήγησε 15 ηθοποιούς σε προσωπικά ρεσιτάλ, παίχτηκε για 2 συνεχόμενες θεατρικές σεζόν, το παρακολούθηκαν πάνω από 30.000 θεατές σε 150 sold-out παραστάσεις και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από το σύνολο του Τύπου.

Ο Αντόν Τσέχοφ έγραψε τις Τρεις Αδερφές -ένα έργο για την προσδοκία-

το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

Ο Δημήτρης Τάρλοου μας εξ-οικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν. Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Σ’ αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.»