Αναχώρησε από τη Λευκορωσία για το Βίλνιους η πτήση της Ryanair

/

Η πτήση της Ryanair η οποία είχε αναχωρήσει από την Αθήνα και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας αναχώρησε πριν από λίγο για τον προορισμό της, το Βίλνιους της Λιθουανίας όπως ανέφερε η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Αντίνα Βαλέαν.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «η πτήση της Ryanair  απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν».

Τα γεγονότα πριν την αναγκαστική προσγείωση της Ryanair και το διπλωματικό θρίλερ

Στο αεροσκάφος της RyanAir ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο πρώην αρχισυντάκτης και ένας από τους ιδρυτές του καναλιού NEXTA Telegram, ο Ρόμαν Προτάσεβιτς όπου στην Λευκορωσία κατηγορείται για εξτρεμισμό. Το αεροπλάνο υποχρεώθηκε σε προσγείωση στη Λευκορωσία όωπς διατάχθηκε από τον Πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο και είχε προορισμό το Βίλνιους της Λιθουανίας.

Υπενθυμίζουμε πως μόλις τον περασμένο μήνα σε μια κοινή επιχείερηση προακτόρων των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας οι αρχές της Μόσχας προχώρησαν σε συλλήψεις Λευκορώσων πολιτών, πολλοί από τους οποίους είχαν και διαβατήρια δυτικών κρατών, οι οποίοι σύμφωνα με την ανάκριση σκόπευαν στις 9 Μαϊου στη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης στο Μίνσκ της Λευκορωσίας για την ημέρα της Νίκης, να δολοφονήσουν τον Λευκορώσο πρόεδρο.

Μάλιστα τόσο οι αρχές του Μίνσκ, οσο και της Μόσχας, έχουν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με του φερόμενους ως δράστες σε εστιατόριο της ρωσικής πρωτεύουσας να μιλούν για τις λεπτομέρειες της απόπειρας δολοφονίας. Μόσχα και Λευκορωσία υποστηρίζουν πως πίσω από το σχέδιο δολοφονίας του Αλεξάντερ Λουκασένκο βρίσκονται οι ΗΠΑ. Μένει να δούμε αν το Μίνσκ θα απαγγείλει κατηγορίες και για αυτή την υπόθεση στο Ρόμαν Προτάσεβιτς.

Πηγή: ΕΡΤ