Αγώνας κατά της κλιματικής αλλαγής με σφυριά και βαριοπούλες

Με σφυριά και βαριοπούλες, γυναίκες ακτιβίστριες της κλιματικής οργάνωσης Extinction Rebellion χτυπάνε μέχρι πτώσεως την γυάλινη είσοδο των κεντρικών γραφείων της τράπεζας Barclays στο Λονδίνo.

Οι ακτιβιστές διαμαρτύρονται για την πολιτική των μεγάλων τραπεζών, που συνεχίζουν να επενδύουν τεράστια ποσά στα ορυκτά καύσιμα επιτείνοντας έτσι την κλιματική και οικολογική κρίση.

Στα συνθήματα που αναρτούν ισχυρίζονται ότι χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ευθύνονται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σύμφωνα με έρευνα μετά το 2016 και αφού επιτεύχθηκε παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα στην οποία οι ηγέτες του κόσμου συμφώνησαν να απο-επενδύσουν από τα ορυκτά καύσιμα και να στραφούν στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι μεγάλες τράπεζες συνέχισαν να επιδοτούν τα καύσιμα που εκλύουν αέρια του θερμοκηπίου, με το ποσό των 3.8 τρις δολαρίων

Τα περισσότερα χρήματα κατευθύνθηκαν σε επενδύσεις άνθρακα και εξορύξεις πετρελαίου.

Οι ακτιβίστριες ολοκλήρωσαν τη δράση τους με καθιστική διαμαρτυρία έξω από την Τράπεζα παρουσία της Αστυνομίας η οποία στο τέλος συνέλαβε 7 από αυτές.

Η οργάνωση Extinction Rebellion συνηθίζει να προκαλεί με τη δράση της για να προσελκύσει την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Το 2019 εκατοντάδες μέλη της έκλεισαν κεντρικούς δρόμους σε δεκάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο με τους ακτιβιστές να στήνουν αντίσκηνα στο κέντρο των μητροπόλεων.

Πηγή: ΕΡΤ