Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο γνωστός καθηγητής και Ιατρός Arjan Pushi

/

Το υπουργείο υγείας της Αλβανίας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο του Ιατρού και καθηγητή της Ιατρικής Σχολής των Τιράνων Arjan Pushi, από κορωνοϊό. Ο καθηγητής ήταν τους τελευταίους 2 μήνες στην πρώτη γραμμή για την μάχη κατά του κορωνοϊού σε νοσοκομείο αναφοράς των Τιράνων. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έκαναν οι συνάδελφοι του ιατροί στο νοσοκομείο των Τιράνων ο καθηγητής Arjan Pushi έχασε την μάχη με τη ζωή σήμερα το μεσημέρι, στις 15:30 ώρα Αλβανίας.

Ο καθηγητής και ιατρός Arjan Pushi είναι ο πρώτος ιατρός στην Αλβανία ο οποίος χάνει την μάχη με τον Covid-19 στα 58 του χρόνια. Ο Arjan Pushi ήταν αιματολόγος και καθηγητής στην Ιατρική Σχολή των Τιράνων. Υπηρέτησε την επιστήμη της Ιατρικής με συνέπεια, ευγένεια, μετριοπάθεια και ήθος. Δίδαξε την ιατρική και προετοίμασε πολλούς από τους σημερινούς ιατρούς που εργάζονται σε νοσοκομεία της Αλβανίας.
Το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του καθηγητή Arjan Pushi.
Τα θερμά συλλυπητήριά για τον θάνατο του Arjan Pushi εκφράζει και η οικογένεια Τσάπο μέσω του elnews.gr αλλά και φίλοι και συγγενείς που βρίσκονται στην Ελλάδα.
“Ο καθηγητής αγαπούσε την Ελλάδα και επέλεγε σχεδόν κάθε καλοκαίρι να περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές σε κάποια παραθαλάσσια περιοχή της. Δυστυχώς φέτος δεν θα είναι μαζί μας.  Χάσαμε έναν φίλο, έναν αδερφό, έναν εξαίρετο επιστήμονα ιατρό και καθηγητή, ο οποίος έδωσε τη ζωή του στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Εμείς οι συγγενείς και φίλοι του εκφράζουμε τα  θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στην σύζυγό του Νόρα και την κόρη του Χριστίνα. Ο καθηγητής Arjan Pushi ήταν ο ιατρός της οικογένειας μας, όλης της Αλβάνιας και όλων των ανθρώπων που είχαν την τύχη να είναι ασθενείς του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ιατρική του προσφορά και βοήθεια, για το χιούμορ του, για την αγάπη του για την θάλασσα και τον ήλιο και για την πίστη του στο Θεό.
Ο θεός να αναπαύσει την ψυχή σου Arjan! Οι καμπάνες θα ηχούν πένθιμα σήμερα και εμείς θα σε αποχαιρετάμε κάνοντας τον σταυρό και κοιτάζοντας ψηλά στον ουρανό, όπως και εσύ έκανες κάθε φορά όταν έκανες τον σταυρό σου…”

Την βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του καθηγητής Arjan Pushi εξέφρασε και η Υπουργός Υγείας της Αλβανίας Ogerta Manastirliu.

Η ανάρτησή της Υπουργού Υγείας της Αλβανίας Ogerta Manastirliu:
“Ο θάνατος του καθηγητή Arjan Pushi είναι ένας μεγάλος πόνος για την οικογένεια, τους φίλους του, τους συναδέλφους του, τους καθηγητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου όπου έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια.
Η πολύτιμη συμβολή του καθηγητή Arjan Pushi στην αλβανική ιατρική θα παραμείνει ανεξίτηλη για γενιές.
Παρά τις προσπάθειες συναδέλφων, οι οποίοι έκαναν το καλύτερο δυνατό για να τον κρατήσουν ζωντανό στο νοσοκομείο αναφοράς για τον COVI-19, ο καθηγητής δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη με τον επικίνδυνο ιό.
Ξεκουραστείτε ειρηνικά Καθηγητής Pushi!
Ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους. Είμαστε κοντά σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές!”

Η ανάρτηση της στα αλβανικά.
Postimi i Ministres Manastirliu:
Ndarja nga jeta e Profesor Arjan Pushit është një dhimbje e madhe për familjen, për miqtë e tij, për kolegët, pedagogët e Universitetit të Mjekësisë ku ka shërbyer për shumë vite.
Kontributi i çmuar i Profesor Arjan Pushit për mjekësinë shqiptare, do të mbetet i pashlyeshëm ndër breza.
Megjithë përpjekjet e kolegëve, të cilët bënë të pamundurën për ta mbajtur në jetë në spitalin infektiv, prof. Arjani nuk ia doli dot, në betejën me virusin e rrezikshëm.
U prehsh në paqe Profesor Pushi!
Ngushëllime të sinqerta familjes dhe miqve. Ju jemi pranë në këto momente të vështira!