Ένα πλωτό σινεμά κατά μήκους του ποταμού Σηκουάνα

//

Ένα πλωτό σινεμά, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Παρισιού θα μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες τηρώντας τις κοινωνικές αποστάσεις, θα στηθεί κατά μήκους του ποταμού Σηκουάνα, στο πάρκο La Vilette.
Τα αστέρια και ο ουρανός θα γίνουν ο «καμβάς» για να παρακολουθήσουν οι Παριζιάνοι υπέροχες ταινίες στο πλωτό σινεμά που χτίζεται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία. Στην παραλία του Paris Plages θα τοποθετηθεί το ονειρεμένο πλωτό σινεμά, πρώτο του είδους του στην Γαλλία. Η αφορμή για το χτίσιμό του ήταν φυσικά ο Covid-19 και η κοινωνική αποστασιοποίηση που έκανε επιτακτική την ανάγκη να είμαστε μαζί αλλά από μακρυά. Ενώ τα θερινά και drive-in σινεμά ανά τον κόσμο ανθίζουν, το Παρίσι το πήγε ένα βήμα παρακάτω και ανοίγει τον πλωτό του κινηματογράφο στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα.
Το πλωτό σινεμά του Paris Plages θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το κοινό στις 18 Ιουλίου. Οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν αγαπημένες ταινίες με θέα το Παρίσι που αχνοφαίνεται μέσα από τον ποταμό Σηκουάνα. Οι τυχεροί Παριζιάνοι θα δουν την ταινία Le Grand Bain του Victor Mirabel το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020 στις 19:00 το απόγευμα, λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα. Μερικοί από τους θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ταινία μέσα από τον ποταμό με ένα καραβάκι που θα μισθωθεί αποκλειστικά για το σινεμά. Οι υπόλοιποι θα καθίσουν στις 150 θέσεις στις όχθες του Σηκουάνα. Μάλιστα, το event είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να δηλώσει συμμετοχή ο καθένας. Για να ολοκληρωθεί το εγχείρημα, οι 150 άνθρωποι – με σειρά προτεραιότητας – θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις ταινίες από καθίσματα και ξαπλώστρες, που θα τοποθετηθούν στις όχθες του ποταμού.
Σύμφωνα με τη New York Post, οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο δωρεάν προβολές, από την άνεση 38 διαφορετικών… βαρκών, κάθε μια από τις οποίες θα μπορεί να φιλοξενεί από 2 έως και 6 άτομα.
Συγκεκριμένα αναμένεται να προβληθούν το “A Corona Story”, μια ταινία μικρού μήκους για την πανδημία και το “Le Grand Bain” μια γαλλική κομεντί του 2018, με πρωταγωνιστές μια παρέα αντρών που ξεκινούν μαθήματα συγχρονισμένης κολύμβησης.
Πηγή: New York Post