Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους ευάλωτους συμπολίτες

/

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν μέσα στον Δεκέμβριο 482.335 ευάλωτοι συμπολίτες οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Δικαιούχοι θα είναι όσοι εισπράττουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Αυτοί τον Δεκέμβριο θα λάβουν την τακτική ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και το ισόποσο ως έκτακτη ενίσχυση.

Η ενίσχυση θα μπορεί να φτάνει στα 200 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, ενώ θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Το μέτρο ανακοινώθηκε το πρωί της Πέμπτης από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Πρόκειται για την εξειδίκευση της εξαγγελίας που είχε κάνει ο πρωθυπουργός προ ημερών από το βήμα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αφορά 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Υπενθυμίζουμε ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

  • Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με έναν έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος.»