Άφαντος ο ιερέας από το Κουκάκι

/

Άφαντος παραμένει ο ιερέας από το Κουκάκι που κατηγορείται ότι, το πρωί της Κυριακής, κοινωνούσε πιστούς της περιοχής, αγνοώντας τα περιοριστικά μέτρα.

Χθες το μεσημέρι, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, στις ο οποίες διακρίνεται ένας ιερέας να κοινωνεί πιστούς έξω από την πλαϊνή πόρτα του ιερού Ναού Αγίου Νκολάου στο Κουκάκι. Τα ρεπορτάζ προκάλεσαν την άμεση αντίδραση τόσο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που ξεκίνησε έρευνες, όσο και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, που λίγο αργότερα ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης την παρέμβαση εισαγγελέα. Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει να τον αναζητεί, με τους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι ο ιερέας κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο που λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει, ούτως ο ίδιος έχει εμφανιστεί, ως οφείλει, στις αρχές.  Εκτιμάται πως χθες, Κυριακή των Βαϊων, περίπου 15 πιστοί προσήλθαν έξω από την εκκλησία για να λάβουν Θεία Κοινωνία. Μεταξύ αυτών ήταν και τουλάχιστον ένα παιδί. Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίοικοι διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική του ιερέα που φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η θεία κοινωνία είναι «καθ’ όλα νόμιμη».