Άνοιξε ο Πύργος του Άιφελ. Με μάσκες οι επισκέπτες

/

Οι τουρίστες και οι κάτοικοι του Παρισιού μπορούν από σήμερα να θαυμάζουν και πάλι την πόλη από τον Πύργο του Άιφελ που άνοιξε για το κοινό, μετά από τρεις μήνες που έμεινε κλειστός λόγω της πανδημίας.

Αυτό ήταν το μεγαλύτερο διάστημα που το διάσημο παρισινό μνημείο παρέμεινε κλειστό μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι επισκέπτες στο πιο διάσημο μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τους ανελκυστήρες του μέχρι την 1η Ιουλίου για να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ τους και να αποφεύγεται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Το ανώτερο επίπεδο του ύψους 324 μέτρων Πύργου θα παραμείνει, προς το παρόν, κλειστό.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Πύργου, τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής είναι αυστηρά και η χρήση της προστατευτικής μάσκας υποχρεωτική για όλους τους επισκέπτες άνω των 11 ετών.

Οι πρώτοι επισκέπτες ανέβηκαν στον Πύργο στις 10:00 τοπική ώρα. Οι τουρίστες που ανυπομονούσαν να επισκεφθούν το μνημείο είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους από τις 18 Ιουνίου, όταν άνοιξαν τα ηλεκτρονικά εκδοτήρια.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όσοι ανεβαίνουν δεν θα διασταυρώνονται στις σκάλες με εκείνους που θα κατεβαίνουν, η άνοδος θα επιτρέπεται από την ανατολική κολόνα και η κάθοδος από την δυτική κολόνα του Πύργου, ενώ κάθε φορά στα δύο επίπεδά του θα επιτρέπεται να βρίσκεται ένας περιορισμένος αριθμός επισκεπτών.

Το υψηλότερο επίπεδο θα παραμείνει κλειστό καθώς οι ανελκυστήρες που μεταφέρουν τους επισκέπτες από το δεύτερο στο τρίτο είναι μικρής χωρητικότητας. Πιθανόν να ανοίξει και πάλι στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ καθημερινά θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται οι δημόσιοι χώροι του Πύργου.

Το μνημείο, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1889, δέχεται περίπου επτά εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, σχεδόν τα τρία τέταρτα εξ αυτών από το εξωτερικό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πύργου.

Η Γαλλία ήρε τους περιορισμούς στα ευρωπαϊκά σύνορα στις 15 Ιουνίου και η γαλλική βιομηχανία του τουρισμού ελπίζει οι ξένοι επισκέπτες να αρχίσουν να συρρέουν και πάλι, καθώς έχει ξεκινήσει η θερινή περίοδος.