Το Φεστιβάλ Αθηνών φέρνει το θέατρο στο ραδιόφωνο σε μορφή podcast

/

Μπαίνοντας κανείς στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Αθηνών greekfestival.gr  από τις 8 Δεκεμβρίου και κάθε Τρίτη θα μπορεί να παρακολουθεί ραδιοφωνικά έργα, βασισμένα σε αστυνομικά λογοτεχνικά κείμενα.

«Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε φέτος μια παρουσία το καλοκαίρι, μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες και σχεδιάζουμε ήδη το πρόγραμμα του Φεστιβάλ για το 2021 και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά» δήλωσε η κα Ευαγγελάτου Κατερίνα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών

Τώρα δουλεύουμε σε ένα νέο εγχείρημα, τη χειμερινή παρουσία του Φεστιβάλ και μέσα στα έργα που ετοιμάζουμε έχουμε  και ένα κύκλο ραδιοφωνικών έργων, υπό μορφή podcast, δηλαδή θα φιλοξενούνται στη σελίδα μας και θα μπορεί ο καθένας ανά πάσα στιγμή να τα βρει. Συνδυάζουν την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία, την jazz μουσική(πρωτότυπη jazz μουσική, γραμμένη για τα έργα αυτά) και φυσικά το θέατρο. Ξεκινάμε την άλλη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, με το πρώτο μας έργο σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καταλειφού,  “Οι κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής” βασισμένο σε διήγημα του Φίλιππου Φιλίππου», εξήγησε.

Τα έργα:

  • Οι κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής του Φίλιππου Φιλίππου (σκηνοθεσία: Δημήτρης Καταλειφός)
  • Ο ξένος της Αθηνάς Κακούρη (σκηνοθεσία: Μαρία Μαγκανάρη)
  • Καλωσόρισες στην Κόλαση, γλυκιά μου του Βασίλη Δανέλλη (σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς)
  • Το μέλλον της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας του Νεοκλή Γαλανόπουλου (σκηνοθεσία: Αργύρης Ξάφης)
  • Ανθρώπινη συμπύκνωση της Αμάντας Μιχαλοπούλου (σκηνοθεσία: Γιώργος Κουτλής)

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ