Το αμερικανικό ναυτικό γράφει ιστορία καθώς δέχτηκε την πρώτη Αφροαμερικανή γυναίκα ως διοικήτρια

Η δόκιμος αξιωματικός του ναυτικού, Sydney Barber είναι η 16η γυναίκα που μπαίνει στη Ναυτική Ακαδημία και η πρώτη Αφροαμερικανή, από την αρχή της λειτουργίας της το 1976.

Η νεαρή γυναίκα θα έχει την υψηλότερη θέση στην ηγεσία της ταξιαρχίας για το εαρινό εξάμηνο. «Το να κερδίσω τον τίτλο της διοικήτριας της ταξιαρχίας μιλάει από μόνο του, αλλά ο τίτλος δεν είναι τόσο σημαντικός όσο η ευκαιρία του να ηγηθείς μιας ομάδας σε κάτι που πιστεύω ότι θα είναι πραγματικά ιδιαίτερο», αναφέρει η ίδια σε δήλωσή της.

«Είναι τιμή μου να παίξω έναν μικρό ρόλο σε αυτή την μνημειώδη εποχή της αμερικανικής ιστορίας».

Η Barber είναι συμπρόεδρος του Navy Fellowship of Christian Athletes Club, γραμματέας του National Society of Black Engineers και μέλος του USNA Gospel Choir and Midshipman Black Studies Club. Είναι ακόμη σπρίντερ και δρομέας μετ’ εμποδίων ενώ κρατά το ρεκόρ.

Σπουδάζει μηχανολογία και στόχος της είναι να γίνει αξιωματικός εδάφους στο σώμα πεζοναυτών. Η ίδια έχει σκοπό, ακόμη, να βοηθήσει μαύρα κορίτσια στο σχολείο.

Οι υπόλοιποι στο Ναυτικό την περιγράφουν με τα καλύτερα λόγια, ως παθιασμένη, δραστήρια που αγαπά αυτό που κάνει και ιδανική για τη θέση.