Το «έξυπνο» σκουφάκι κολύμβησης για άτομα με προβλήματα όρασης που έφτιαξε φοιτητική start up

/

Για την εφεύρεσή τους, ένα έξυπνο σκουφάκι κολύμβησης για άτομα με προβλήματα όρασης, αλλά και για τη βράβευσή τους στον 7ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας JA Start Up 2021 του Junior Achievement Greece μίλησαν φοιτητές, μέλη της Start Up “Swim.me” στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις 6».

Πλέον, η Swim.me θα διαγωνισθεί στην Ευρώπη με το έξυπνο σύστημα υποβοήθησης κολυμβητών με προβλήματα όρασης, το οποίο αποτελείται από ένα σκουφάκι με γυαλάκια, στα οποία υπάρχουν αισθητήρες έτσι ώστε ο αθλητής να ειδοποιείται με δονήσεις για την ακριβή στιγμή της στροφής και τη θέση του στη διαδρομή.

«Η μοναδικότητά του είναι οι ειδικοί υπερηχητικοί αισθητήρες που περιλαμβάνει και με τους οποίους ο κολυμβητής ενημερώνεται για τον προσανατολισμό του μέσα στην πισίνα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο φοιτητής – μέλος της ομάδας, Αναστάσιος Καραμούτσος.

«Προσπαθούμε να δώσουμε πλήρη αυτονομία στους κολυμβητές με προβλήματα όρασης. Το όραμά μας είναι να μην απευθυνόμαστε μόνο σε επαγγελματίες κολυμβητές», ανέφερε μεταξύ άλλων η CEO της ομάδας, Ράνια Βλάχου.

H συσκευή απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες αλλά και σε παιδιά με ολική ή μερική τύφλωση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα για πλήρη αυτονομία στην πισίνα και ενισχύοντας την ψυχολογική τους διάθεση.

Πηγή: ΕΡΤ