Η κολεξιόν Croisière 2022 του Dior τιμά, επίσης, την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Τους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας προτείνει ο οίκος Dior για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν

Ο Dior οργανώνει ντεφιλέ στην Αθήνα στις 17 Ιουνίου για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν «Croisière 2022», όπως ανακοίνωσε ο γαλλικός Οίκος. «Ο Οίκος επέλεξε την Αθήνα, προορισμό εξαιρετικού χαρακτήρα, κοιτίδας του δυτικού πολιτισμού και των ευρωπαϊκών τεχνών, για την κολεξιόν Croisière 2022», έμπνευση της Ιταλίδας σχεδιάστριας Maria Grazia Chiuri, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ντεφιλέ «θα συνεχίσει την μαγεία του σόου που δημιουργήθηκε το 2020 στο Λέτσε…στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας με απόλυτο σεβασμό των υγειονομικών μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ», τονίζεται στην ανακοίνωση χωρίς να διευκρινίσει αν η εκδήλωση θα γίνει με προσκεκλημένους ή χωρίς κοινό.

Όπως και πέρυσι στην κεντρική πλατεία του Λέτσε, η επιλογή του τόπου έχει ως στόχο την ανάδειξη «της δημιουργικότητας των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών», που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η κολεξιόν Croisière 2022 του Dior τιμά, επίσης, την εμβληματική φωτογράφιση στην Ακρόπολη πριν από 70 χρόνια για την ανάδειξη των δημιουργιών υψηλής ραπτικής του Christian Dior.

Ο Οίκος Dior δεν έχει καταθέσει αίτημα για φιλοξενία του ντεφιλέ του σε αρχαιολογικό χώρο

Λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση πως η ελληνική πρωτεύουσα θα είναι η πόλη που θα παρουσιαστεί η νέα καλοκαιρινή  κολεξιόν του Οίκου Dior, το υπουργείο Πολιτισμού διευκρινίζει πως δεν έχει υποβληθεί αίτημα για χορήγηση άδειας φιλοξενίας εκδήλωσης σε κάποιον αρχαιολογικό χώρο.

«Στελέχη του Οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Συγκεκριμένα, την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και τον Ναό του Δία, στη Νεμέα» αναφέρει χαρακτηριστικά το ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Πολιτισμού ενώ υπογραμμίζεται πως «άλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί» και πως «εφόσον υποβληθεί, θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 3028/2002 «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Από την παραπάνω ανακοίνωση προκύπτει πως οι ημερομηνίες των επισκέψεων των αρχαιολογικών χώρων δεν ταυτίζονται με αυτήν της επίσημου σόου του Dior στην Αθήνα ο χώρος διεξαγωνής του οποίου παραμένει ακόμη άγνωστος. Εξάλλου, σε περίπτωση που ο διεθνούς φήμης γαλλικός Οίκος μόδας επιθυμούσε να πραγματοποιήσει το ντεφιλέ του σε κάποιον αρχαιολογικό χώρο θα έπρεπε να πάρει την απαραίτητη άδεια από το αρμόδιο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στο οποίο δεν έχει φθάσει ανάλογο αίτημα.

Το μόνο σίγουρα είναι ότι η νέα συλλογή του Dior θα αναδύει έντονο ελληνικό άρωμα καθώς, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα είναι αποκλειστικά εμπνευσμένη από την ιστορία, τον πολιτισμό και την ευρύτερα κουλτούρα της Ελλάδας.

Πηγή: naftemporiki.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ