Πηγή: Eurokinissi

Σύμβολο της μάχης κατά των δασικών πυρκαγιών η εθελόντρια πυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου

Η εθελόντρια πυροσβέστης Κατερίνα Ιωαννίδου γίνεται σύμβολο της μάχης κατά των δασικών πυρκαγιών. Οι φωτογραφίες της από το μέτωπο της φωτιάς στις Αφίδνες έγιναν viral και έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου.

Το βλέμμα της δείχνει και την αγωνία της, δείχνει τη μάχη που δίνει για να σβήσει μαζί με τους εθελοντές συνάδελφούς της, τους πυροσβέστες και όσους συνδράμουν στην επιχείρηση, τις φωτιές που κατακαίνε στην Αττική. Το πρόσωπό της είναι μαύρο από τους καπνούς και τη στάχτη αλλά εκείνη συνεχίζει, ακόμη και χωρίς κράνος το καθήκον της.

Με περίσσια υπομονή, με πολλές ώρες εθελοντικής εργασίας αλλά με μόνο έναν σκοπό, η Κατερίνα Ιωαννίδου τα βάζει με τις φωτιές για να τις σβήσει. Οι ώρες δεν έχουν σημασία, αρκεί να σβήσει η πύρινη λαίλαπα, θα πουν όσοι την ξέρουν. Και έτσι είναι, γιατί η Κατερίνα Ιωαννίδου τα έχει βάλει πολλές φορές με τη φωτιά και οι φωτογραφίες της έχουν γίνει viral και στο παρελθόν.

Με το πρόσωπο μαύρο σε ένα περιβάλλον γεμάτο καπνούς, παλεύει για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί. Εάν ψάξει κάποιος για εκείνη θα διαπιστώσει ότι ήταν η ίδια εθελόντρια που τον περασμένο Σεπτέμβρη, στη φωτιά στην Ανάβυσσο, είχε δώσει μάχη με τις φλόγες και ο φωτογραφικός φακός την είχε απαθανατίσει. Με καταγωγή από την Κρήτη η Κατερίνα Ιωαννίδου ήταν εποχική υπάλληλος της Πολιτικής Προστασίας Σαρωνικού και είχε πολεμήσει με τις φλόγες ακόμα και στο Μάτι.

 

Πηγή: reader.gr