Στις αρχές του 2021 ο διαγωνισμός για το λιμάνι του Βόλου

/

Το λιμάνι του Βόλου θα είναι, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ, στο δεύτερο μέρος του πρώτου κύματος αξιοποίησης των περιφερειακών λιμένων, με τη διαγωνιστική διαδικασία να εκτιμάται ότι θα εκκινήσει μέσα στο α’ τρίμηνο του 2021.

Αυτό προκύπτει από την επίσκεψη σήμερα του εκτελεστικού προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ‘Αρη Ξενόφου, στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (ΟΛΒ), στο πλαίσιο των τακτικών επαφών και συναντήσεων της διοίκησης του Ταμείου με τα λιμάνια για την στρατηγική ανάπτυξης και αξιοποίησής τους. Κατά την εκεί επίσκεψή του, ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χρήστο Τριαντόπουλο, την πρόεδρο του ΟΛΒ Βιολέττα Μήτρου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Σωκράτη Αναγνώστου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, και με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Συζήτησαν δε, την πορεία του λιμανιού, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει λόγω των υγειονομικών συνθηκών, καθώς και τις προοπτικές του ΟΛΒ.

Σύμφωνα με παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ, η συζήτηση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος για δύο λόγους: πρώτον, διότι το λιμάνι του Βόλου έχει ενταχθεί στην πρώτη ομάδα των πέντε περιφερειακών λιμανιών προς αξιοποίηση και δεύτερον, διότι η επιτυχής διαχείριση από την πλευρά της κυβέρνησης της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης, επιφέρει σε όλους τους φορείς την υποχρέωση να συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ ενημερώθηκε για την αύξηση του ενδιαφέροντος και της ζήτησης για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, κυρίως ιδιωτικής χρήσης, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του yachting στην πόλη του Βόλου.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε επαφές και με τον δήμαρχο Βόλου  Αχιλλέα Μπέο, με τον οποίο συζήτησαν τις προοπτικές της τοπικής οικονομίας και την θετική συνεισφορά που μπορεί να αναπτύξει το λιμάνι του Βόλου σε αυτή.

Στη συνέχεια, ο κ. Ξενόφος θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει εντός της ημέρας συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνολογικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης, Νίκο Ευθυμιάδη, προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο του σχεδιασμού και την εξέλιξη των εργασιών για τη δημιουργία του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς, «Thess INTEC».

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνουν ότι η πρωτοβουλία του κ. Ξενόφου υπογραμμίζει την σημασία που δίδει το Ταμείο στις δραστηριότητες εκείνες που γεφυρώνουν την έρευνα και την τεχνολογία, με τη βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα. Κάτι, προσθέτουν οι ίδιοι, που γίνεται πράξη με τη μεταβίβαση από το Ταμείο στο Δημόσιο του ακινήτου στην περιοχή της Περαίας, έκτασης 760 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθεί το «Thess INTEC».