Σέρρες: Μεγάλες καταστροφές στα κτήρια του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας

/

Ζημιές που αγγίζουν τα 112.000 ευρώ υπέστη στις κτηριακές του υποδομές το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση της 4ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κέντρου Μαρία Λίγκα.

Μετά την απάντληση του τεράστιου όγκου νερού η εικόνα που αντίκρισαν ήταν τόνοι λάσπης στα περισσότερα σημεία του Κέντρου, όπου το εσωτερικό των κτιρίων έχει καταστραφεί όπως και του κλειστού στίβου και του στάβλου αφού σε κάποια σημεία η στάθμη του νερού άγγιξε περίπου τα δύο μέτρα.
Η κ. Λίγκα είπε πως «τα άλογα έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια σε άλλους χώρους (σε ένα κοντινό ανενεργό εργοστάσιο, σε ιδιώτη στο Κιλκίς και στον Ιππικό Σύλλογο) και αναμένουν το ποσό από την ασφάλεια για τις κτιριακές εγκαταστάσεις».

Παράλληλα ανέφερε ότι «από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους στάθηκαν ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, η Υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας δεσμευόμενοι να κάνουν ό,τι μπορούν για γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, Συγκινητική ήταν η έντονη συνεισφορά του κόσμου την ημέρα της πλημμύρας αλλά και τις επόμενες με οικονομική συνδρομή και όχι μόνο για να μπορέσει το ΚΕΘΙΣ να σταθεί και πάλι στα πόδια του».

Πηγή: ΕΡΤ