Ρωσία: Πούλησε το παιδί της για ένα ζευγάρι μπότες

//

Αποτροπιασμό προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Ρωσίας η είδηση ότι μια 25χρονη μητέρα προσπάθησε να πουλήσει το νεογέννητο μωρό της για να αγοράσει ένα νέο ζευγάρι μπότες!

Η 25χρονη Λουίζα Γκατζίεβα διαφήμισε την μόλις επτά ημερών κορούλα της στη μαύρη αγορά, προτού συναντηθεί σε καφετέρια πόλης του Νταγκεστάν της Ρωσίας με μυστικούς αστυνομικούς και τους παραδώσει για 300.000 ρούβλια (περίπου 3.300 ευρώ) το μωρό της. H περίπτωσή της θύμισε εκείνη μιας Ουζμπέκας, που πούλησε προ διετίας το μωρό της για 166 ευρώ για να αγοράσει αεροπορικό εισιτήριο.

Νωρίτερα η Γκατζίεβα είχε πει στην αδελφή της ότι σκόπευε με τα χρήματα να αγοράσει μεταξύ άλλων καινούριες μπότες. Μέλη της οργάνωσης κατά της δουλείας “Alternativa” είχαν κανονίσει παριστάνοντας τους υποψήφιους αγοραστές μια συνάντηση με την 25χρονη – πριν την επιχείρηση της αστυνομίας – και προσπάθησαν να την πείσουν να μην πουλήσει το παιδί της. «Προσπαθήσαμε να της εξηγήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τους κινδύνους που θα διέτρεχε το παιδί αν έπεφτε στα χέρια εγκληματιών, αλλά εκείνη αδιαφόρησε. Το αποκορύφωμα του κυνισμού της ήταν ότι σε επιστολή της προς την αδελφή της, που γνώριζε τα πάντα, ανέφερε τι μπότες θα αγόραζε μετά την πώληση του μωρού», δήλωσαν σε ρωσικά ΜΜΕ. Η Γκατζίεβα είχε πει σ’ έναν άλλο υποψήφιο αγοραστή ότι θα έδινε μεγάλο μέρος των χρημάτων ως προκαταβολή για ένα σπίτι.

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αρμόδιες διωκτικές Αρχές στη Ρωσία, η 25χρονη «αφού έλαβε τα χρήματα παρέδωσε το παιδί στον “πελαάτη” και μάλιστα του έκοψε απόδειξη». Σε βίντεο που έδωσαν οι Αρχές στη δημοσιότητα η Γκατζίεβα διακρίνεται να κρύβει ντροπιασμένη το κεφάλι της κατά την ανάκρισή της από τους επιθεωρητές της αστυνομίας, που ανακάλυψαν ότι έχει κι άλλα τρία παιδιά. Η γυναίκα ομολόγησε την ενοχή της και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ το παιδί παραδόθηκε σε αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.