Ρομπότ χορεύουν το «Do you love me»

Τι θα μπορούσε να υποθέσει κανείς για το μέλλον του ανθρώπου όταν βλέπει ρομπότ να χορεύουν; Την απάντηση μάλλον θα την λάβουμε άμεσα καθώς η Boston Dynamics που είναι γνωστή για την τεχνολογία αιχμής στη ρομποτική, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο 4 από τα ρομπότ της φαίνονται με χορεύουν και να κάνουν lip-syncing στο τραγούδι των The Contours «Do You Love Me».

«Όλη η ομάδα συγκεντρώθηκε για να γιορτάσουμε την αρχής μίας, ελπίζουμε, πιο ευτυχισμένης χρονιάς: Ευτυχισμένο το νέο έτος από όλους εμάς στην Boston Dynamics», ανέφερε η εταιρεία δημοσιεύοντας το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν τρεις από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες τους, οι Atlas, Spot και Handle.

Ο Atlas είναι ένα ρομπότ σε μέγεθος ανθρώπου με ύψος 1,80 μ., ο Spot είναι ένα τετράποδο ρομπότ εμπνευσμένο από σκύλο και ο Handle είναι το ρομπότ με δύο πόδια και ένα χέρι. Όλα τα ρομπότ χόρεψαν άψογα, και ίσως θα σκεφτεί κανείς, καλύτερα και από πολλούς ανθρώπους.

Ωστόσο αν και το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, πολλοί από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύω εξέφρασαν τις ανησυχίες τους. «Τα ρομπότ όταν όλοι οι άνθρωποι εξαφανιστούν», έγραψε ένας ενώ άλλος σχολίασε: «Αυτό είναι τρομακτικό και υπέροχο ταυτόχρονα».