Πρώτη στο διεθνή διαγωνισμό «Andrés Segovia» η 17χρονη Ι. Καζόγλου από τις Πρέσπες

Την πρώτη θέση στον 11ο διεθνή διαγωνισμό για νέους κιθαρίστες «Andrés Segovia» κέρδισε η δεκαεφτάχρονη Ιωάννα Καζόγλου από το Λαιμό Πρεσπών. Ο φετινός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας και νέοι από όλο τον κόσμο έστειλαν με βίντεο τη συμμετοχή τους.

Στο διαγωνισμό «Andrés Segovia», που πραγματοποιήθηκε από 1-3 Απριλίου 2021, συμμετείχαν νέοι μουσικοί  μέχρι 20 ετών, σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες. Η Ιωάννα Καζόγλου αναδείχτηκε πρώτη στην κατηγορία της (15 ως 17 ετών), ενώ η Ελλάδα ήταν στην πρώτη θέση και της τρίτης κατηγορίας, καθώς πρώτος αναδείχτηκε ο Φίλιππος Μανωλούδης, από την Καβάλα.

 

Η Ιωάννα Καζόγλου είναι μαθήτρια της Γ’ Λυκείου στο Λύκειο Πρεσπών και παρά το νεαρό της ηλικίας της είναι ήδη πολυβραβευμένη σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας. Ξεκίνησε μαθήματα στις Πρέσπες σε ηλικία έξι ετών, με δασκάλα τη Σόνια Χαραλαμπίδου, δείχνοντας από νωρίς το σπάνιο ταλέντο της. Το 2019 και ενώ φοιτούσε στην Α’ Λυκείου, πέρασε με άριστα τις διπλωματικές εξετάσεις κλασικής κιθάρας και την επόμενη χρονιά, η διάκρισή της κατά το διαγωνιστικό μέρος στις «Διεθνείς Κιθαριστικές Συναντήσεις» του «Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών», της άνοιξε τον δρόμο για ένα ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Ιωάννα συνεχίζει τα μαθήματα κιθάρας με δασκάλα τη Λουκία Σαμούρκα.