Πέτσας: Εξασφαλίσαμε 25 εκατ. δόσεις του εμβολίου. Αύριο το σχέδιο εμβολιασμού.

//

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι αύριο Τρίτη στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώσει εκπροσώπους των κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις αναφορικά με την ανάπτυξη των εμβολίων και το πώς η χώρα μας θα τα προμηθευτεί, καθώς επίσης ποιο είναι το σχέδιο εμβολιασμού του πληθυσμού.

Όπως είπε, «με τη βοήθεια της επιστήμης είμαστε κοντά στο εμβόλιο. Το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να δούμε μέσα από την καταχνιά της πανδημίας την κορυφή του βουνού στο οποίο ανεβαίνουμε τόσους μήνες. Ας μην χαλαρώσουμε για να μην κυλήσουμε πίσω. Η χώρα μας με τις προαγορές που έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε 25 εκατομμύρια δόσεις και προχωρά στο σχεδιασμό του εμβολιασμού εντάσσοντας στις πρώτες φάσεις το υγειονομικό προσωπικό και τις ευπαθείς ομάδες».

«Αύριο στις 14.00 στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, θα ενημερώσουν τους εκπροσώπους των κομμάτων για τις επιστημονικές εξελίξεις ανάπτυξης των εμβολίων covid-19 και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας, όπως όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα προμηθευτεί μέσω κοινού ευρωπαϊκού μηχανισμού τα εμβόλια. Θα παρουσιαστεί επίσης και θα συζητηθεί το σχέδιο του εμβολιασμού του πληθυσμού», πρόσθεσε.