Ο μπασίστας των Red Hot Chili Peppers και το αρχιτεκτονικό γραφείο NBBJ αναδιαμορφωσαν παιδότοπο στο LA

Το αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο NBBJ συνεργάστηκε με τον Michael Peter Balzary, περισσότερο γνωστόν ως Flea, τον μπασίστα των Red Hot Chili Peppers, για την αναδιαμόρφωση του παιδότοπου Nickerson Gardens Playground στη συνοικία Watts του Λος ‘Αντζελες· αιχμή του δόρατος για την υλοποίηση του πρότζεκτ ήταν ο Flea ο οποίος το χρηματοδότησε και συνένωσε στην προσπάθεια ομάδα μελών της κοινότητας, τη Housing Authority of the City of Los Angeles (HACLA) και ντιζάινερ.

Η αναδιαμόρφωση του παιδότοπου ευδοκίμησε λόγω της σχέσης που καλλιέργησε ο Flea, γέννημα θρέμμα του Λος ‘Αντζελες, με την κοινότητα στη διάρκεια της πανδημίας· ήταν εκεί για να παράσχει στήριξη και να συμμετάσχει στη διανομή οπωρολαχανικών, γευμάτων και προστατευτικών μασκών.

Στον με εμβαδόν 1.640 τετραγωνικά μέτρα παιδότοπο, το στούντιο ESI Design του NBBJ δημιούργησε πολλές τσουλήθρες, επτά κούνιες και ένα καρουζέλ (τον εξοπλισμό προσέφερε η εξειδικευμένη σε εξοπλισμό παιδότοπων εταιρεία Kompan). Χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένα υλικά για τις «play-specific» επιφάνειες επειδή «είναι εύκολα να καθαριστούν και επιδιορθωθούν» και βάφτηκαν σε αποχρώσεις πορτοκαλί και κίτρινου που δεν ξεθωριάζουν εύκολα. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι στη νότια Καλιφόρνια συμπεριέλαβαν στέγαστρα και κοντάρια από τα οποία εξακοντίζονται σταγονίδια νερού. Επιπλέον, δημιούργησαν μια εγκατάσταση για άσκηση ενηλίκων https://www.instagram.com/p/CwSs9ENuzQX/