Ο “μαχητής” σκαντζόχοιρος που σώθηκε και πήρε το όνομα του πλανητάρχη

Ο μικρός αγκαθωτός Τζο Μπάιντεν βρέθηκε παγιδευμένος σε ένα κελάρι στην περιοχή της Βόννης από όπου προσπαθούσε μάταια να βγει. Παρόλο που η διάσωση των τραυματισμένων και υποσιτισμένων αυτών συμπαθών και άκακων θηλαστικών είναι μέρος της καθημερινής δουλειάς των φροντιστών ζώων της περιοχής, η τύχη αυτού του συγκεκριμένου τους συγκίνησε ιδιαίτερα.

Αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής (06.11.2020), μία μητέρα και η 11χρονη κόρη της παρέδωσαν τον μικρό σκαντζόχοιρο, που βρήκαν στο κελάρι τους. Ζύγιζε μόλις 220 γραμμάρια και ήταν γεμάτος παράσιτα. Παρόλα αυτά δεν είχε εγκαταλείψει την προσπάθεια και προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει.

“Η ιστορία του Τζο με συγκίνησε απίστευτα και έπρεπε να τη μοιραστώ”, είπε ο φροντιστής ζώων Αλεξάντερ Ντόιρερ στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Όταν ο Αλεξάντερ Ντόιρερ ρώτησε το κορίτσι ποιο όνομα θα ήθελε να δώσει στον μικρό ζωάκι εκείνο απάντησε: “Πρέπει να ονομαστεί Τζο, όπως ο Τζο Μπάιντεν, επειδή είναι μαχητής και νικητής’.

Στη συνέχεια, το κορίτσι έσπασε τον κουμπαρά του και έδωσε το περιεχόμενό του στον Αλεξάντερ, για τα έξοδα της φροντίδας του μικρού σκαντζόχοιρου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ