Μεντί, από το επίδομα ανεργίας στην εστία της Τσέλσι

Ο Έντουαρντ Μεντί απολαμβάνει την ευκαιρία να επιδείξει το ταλέντο του στην Τσέλσι, αλλά ο τερματοφύλακας της Σενεγάλης υπενθύμισε ότι σχεδόν εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο πριν από έξι χρόνια μετά την αναχώρησή του από την Τσερμπούρ, μιας και έμεινε χωρίς ομάδα, παίρνοντας επίδομα ανεργίας.

Η τύχη του Μεντί άλλαξε μόνο όταν υπέγραψε στη Μαρσείγ 2015, μετά από ένα δοκιμαστικό και ο 28χρονος έπαιξε στην δεύτερη ομάδα του συλλόγου της Μασσαλίας πριν αγωνιστεί με Ρεμς και Ρεν.
Εξασφάλισε μεταγραφή στην Τσέλσι τον περασμένο μήνα με συμβόλαιο διάρκειας πέντε χρόνων.

«Έπρεπε να υποστηριχτώ από το επίδομα ανεργίας (το 2014) για να μπορέσω να αφιερωθώ στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Μεντί σε δημοσιογράφους. «Αν κάποιος μου έλεγε πριν από έξι χρόνια ότι θα κατέληγα εδώ, δεν ξέρω τι θα έκανα. Είχα πραγματικά τις αμφιβολίες μου για το αν θα συνεχίσω … Ήταν απίστευτα δύσκολο. Η σύντροφός μου περίμενε το πρώτο μας μωρό και έτσι το επίδομα ανεργίας δεν θα ήταν αρκετό … Άρχισα να ψάχνω άλλη δουλειά. Είχα την ευκαιρία να πάω στη Μασσαλία και να δοκιμαστώ. Ευτυχώς πήγε καλά … ήταν ανακούφιση. Ένας χρόνος χωρίς ποδόσφαιρο είναι απίστευτα πολύς καιρός.»

Ο Σενεγαλέζος διεθνής τερματοφύλακας δήλωσε ότι ο τεχνικός σύμβουλος της Τσέλσι, Πετρ Τσεχ, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εξασφάλιση της μετακίνησής του στο Λονδίνο.

«Έχω επίγνωση ότι ο Τσεχ παρακολουθεί τους αγώνες μου εδώ και αρκετά χρόνια και είναι πάντα πολύ ευχάριστο να ακούω ότι είπε ότι του άρεσε το προφίλ μου και ο τρόπος που έπαιζα», δήλωσε ο Μεντί.

«Εδώ στην Τσέλσι όλοι ενέκριναν την μεταγραφή μου και τώρα εναπόκειται σε μένα να δείξω ότι είχαν δίκιο που με έφεραν στον σύλλογο.»