Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική

/

Από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων περιμένει η κυβέρνηση να εκτιμήσει την κατάσταση και να προτείνει τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, για να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Κατακόρυφη είναι η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική, συναγερμός έχει σημάνει και στη Θεσσαλονίκη.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκαν 1.151 νέα κρούσματα. 246 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 27 κατέληξαν.

Τον κώδωνα της επαγρύπνησης και της αυστηρής τήρησης των μέτρων έως τον Μάρτιο, έκρουσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή ενδέχεται τα ενεργά κρούσματα να αγγίξουν τα 7.000 με 8.000 πανελλαδικά σε εβδομαδιαία βάση, εάν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει. Ενώ προειδοποίησε πως ο ιός θα μας ταλαιπωρήσει κι άλλο γιατί μπορεί να έχουμε πρόβλημα με τις μεταλλάξεις.

Στη Θεσσαλονίκη μετέβησαν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να συντονίσουν τις ενέργειες αποτροπής μιας ανεξέλεγκτης νέας έξαρσης, στη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στην Περιφέρεια Μακεδονίας, καθώς καταγράφεται συνεχής επιβάρυνση του ιικού φορτίου στην πόλη.

Δεν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων έχουμε αύξηση, διευκρίνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης αμέσως με την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δεν μιλάμε για πανικό μιλάμε για επαγρύπνηση δήλωσε απο την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς  και πρόσθεσε πως «δεν τίθεται θέμα αυστηροποίησης των μέτρων».
Το απόγευμα θα τεθούν επί τάπητος όλες οι προτάσεις και τα όποια μέτρα θα κλειδώσουν στη σύσκεψη της Παρασκευής, όταν ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του την εισήγηση της Επιτροπής. Καθοριστικό ρόλο για τις σχετικές αποφάσεις θα έχουν τα αυριανά επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και το αν θα υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Πηγή: ΕΡΤ