Βροχές ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη

//

Οι βόρειοι άνεμοι και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Επιμένουν για τρίτη ημέρα (Σάββατο 07/11) οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο καθώς και οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη. Οι βροχοπτώσεις αυτές οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στους ενισχυμένους βόρειους ανέμους οι οποίοι μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες υγρασίας προς τις ακτές και τα ορεινά της Κρήτης. Εκεί αναγκάζονται να ανυψωθούν να συμπυκνωθούν, δημιουργώντας νεφώσεις, και να προκαλέσουν βροχοπτώσεις. Ο εν λόγω μηχανισμός προκαλεί βροχοπτώσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως πχ στην Εύβοια και στη Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Λόγω του συγκεκριμένου μηχανισμού, τα φαινόμενα στην Κρήτη αναμένεται να συνεχίσουν όσο διατηρούνται οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι, και επομένως οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη, θα συνεχίσουν τουλάχιστο έως την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας. Στον σχετικό χάρτη φαίνονται χαρακτηριστικά τόσο ο άνεμος, όσο και ο αναμενόμενος υετός το πρωί του Σαββάτου 07/11.