“Η Κιβωτός του Νώε Ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη”

/

Η θεατρική παράσταση «Η Κιβωτός του Νώε Ταξιδεύει με τον Καραγκιόζη», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στην πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 3ης Γιορτής Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά.
Πρόκειται για μια παιδική, θεατρική, διαδραστική, μουσική παράσταση 90 λεπτών όπου μέσα από το Θέατρο Σκιών, το θεατρικό παιχνίδι και τα μηνύματα του έργου, μαθαίνει στα παιδιά την αξία της ανακύκλωσης, της συνεργασίας και της αρμονικότητας. Στον ρόλο του Καραγκιόζη θα είναι ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης, η «φωνή του Θεού» είναι αυτή του ηθοποιού Γιάννη Μποσταντζόγλου, ενώ στις εντυπωσιακές φιγούρες, πίσω από τον μπερντέ θα βρίσκεται ο σπουδαίος καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος, συνεχίζοντας την παράδοση του μεγάλου Θανάση Σπυρόπουλου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά στον χώρο θα βρίσκεται το κουτί συγκέντρωσης χρημάτων για την υποστήριξη του 9χρονου Γιάννη Κορολόγου στη δύσκολη μάχη του για ζωή. Ο Γιάννης, εδώ και 3 χρόνια έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο στα οστά και μάχεται γενναία με χημειοθεραπείες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο MD Anderson Cancer Center του Houston, για εξειδικευμένες θεραπείες με μεγάλα κόστη και κάθε προσφορά είναι καθοριστική για να διατηρηθεί η ελπίδα για τον Γιάννη και την οικογένειά του.

O Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η θεατρική, διαδραστική παράσταση που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά με αφορμή την 3η Γιορτή Ανακύκλωσης το Σάββατο στην πλατεία Κοραή, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν την αξία της ανακύκλωσης μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Ως Δημοτική Αρχή δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των παιδιών, αλλά και της νέας γενιάς για τα οφέλη της ανακύκλωσης, έχοντας διοργανώσει ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, καθώς και εκδηλώσεις περιβαλλοντικού σκοπού στην πόλη μας. Εξαιρετικά σημαντικός είναι ο κοινωνικός σκοπός της εκδήλωσης, καθώς είναι μια σπουδαία ευκαιρία να στηρίξουμε τον 9χρονο Γιάννη Κορολόγο στον αγώνα του για ζωή, ο οποίος υποβάλλεται σε εξειδικευμένες θεραπείες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι μπορούν να συνεισφέρουν με όποιο ποσό επιθυμούν, ενώ διαθέσιμος είναι και ο ερανικός λογαριασμός, προκειμένου να στηρίξουμε όλοι τον μικρό Γιάννη. Είμαι βέβαιος πως οι Πειραιώτες θα δείξουν, για ακόμη μια φορά, τη διάθεση προσφοράς και την αλληλεγγύη που τους διακρίνει».

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε:
«Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας και η κληρονομιά μας σε αυτόν τον τόπο. Γι΄ αυτό είναι πολύ σημαντικό να διαμορφώσουν μια περιβαλλοντική συνείδηση με την ανακύκλωση στο επίκεντρο, τόσο χάριν της καθαριότητας όσο και της εξοικονόμησης φυσικών πόρων. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν στην πλατεία Κοραή και να απολαύσουμε μαζί αυτή τη διαδραστική παράσταση, που μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, μαθαίνει στα παιδιά την ανακύκλωση και τον σεβασμό στο περιβάλλον και τον δημόσιο χώρο. Επίσης, θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία να στηρίξουμε στον αγώνα του για τη ζωή, τον 9χρονο Γιάννη Κορολόγο που υποβάλλεται σε εξειδικευμένες θεραπείες αντιμετώπισης του καρκίνου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι σκέψεις και οι ευχές μας τον συνοδεύουν, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τα επίσημα στοιχεία του ερανικού λογαριασμού για την υποστήριξη του Γιάννη είναι διαθέσιμα ώστε να βοηθήσουμε όλοι».

Όσοι πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο της εκδήλωσης ή στον παρακάτω λογαριασμό:
Εθνική Τράπεζα
GR7201101860000018662467960
Δικαιούχοι:
Ιωάννης Κορολογος (Ασθενής)
Νικολέττα Πρίντεζη (Μητέρα)