ΗΠΑ: Βίντεο από pool party προκαλεί την αντίδραση των υγειονομικών αρχών

/

Οι αρχές της πολιτείας του Μιζούρι, στις κεντρικές ΗΠΑ, αντέδρασαν έντονα μετά τη δημοσιοποίηση ενός viral βίντεο, με πρωταγωνιστές εκατοντάδες ανθρώπους που συμμετείχαν σε ένα πάρτι, μέσα σε μια πισίνα, μην τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, μεσούσης της πανδημίας.
Στους παριστάμενους στη γιορτή, που βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση ο ένας με τον άλλο, δόθηκαν συστάσεις να τεθούν σε εθελούσια καραντίνα για 14 ημέρες ή έως να διαγνωστούν αρνητικοί από τον νέο κορονοϊό.

Στο βίντεο, που προκάλεσε την αντίδραση των υγειονομικών αρχών της κομητείας Σεντ Λούις, διακρίνονται εκατοντάδες άνθρωποι με μαγιό, να πίνουν κοκτέιλ κάτω από τον ήλιο, στην πισίνα ενός μπαρ στη λίμνη Όζαρκς.

Από τη δημοσιοποίησή του, το περασμένο Σάββατο, στο Twitter, το βίντεο αυτό το έχουν δει χρήστες 18 εκατομμύρια φορές.

«Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους και απειλεί να βλάψει, σημαντικά, την πρόοδο που κάναμε για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της Covid-19», λέει ο επικεφαλής της κομητείας του Σεντ Λούις, Σαμ Πέιτζ.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου της Ημέρας Μνήμης στις ΗΠΑ, που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στις ΗΠΑ, χιλιάδες Αμερικανοί έσπευσαν στις παραλίες, τηρώντας συχνά τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, με ή χωρίς μάσκες.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έπαιξε γκολφ για πρώτη φορά εδώ και 2 μήνες, προκαλώντας επίσης επικριτικά σχόλια.

Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους 100.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, από τον οποίο έχουν προσβληθεί περισσότεροι από 1,7 εκατομμύριο Αμερικανοί, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, CNN