Συνεργασία ΕΑΠ και Υπουργείου Τουρισμού

//

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, με τη διοίκηση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα συμφωνήθηκε η συνέχιση λειτουργίας της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας που υποστηρίζει τις δομές τουριστικής εκπαίδευσης του υπουργείου, η οποία δημιουργήθηκε μέσα από το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών.
Στη συνάντηση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τέθηκαν δύο ακόμα ζητήματα που αφορούν στην πρόθεση δημιουργίας δύο νέων δομών εκπαίδευσης, μία στην Αρχαία Ολυμπία και μία στην Κω. Στην Αρχαία Ολυμπία, η δομή εκπαίδευσης κρίνεται αναγκαία λόγω του μεγέθους του ιστορικού και πολιτιστικού της κεφαλαίου, ενώ για την Κω υπάρχει πρόθεση δημιουργίας έδρας ή παραρτήματος του ΠΜΣ «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» προκειμένου να υπάρξει αναδειχθεί η Ιπποκρατική ταυτότητα του νησιού.
Από την πλευρά του ΕΑΠ συμμετείχαν ο πρόεδρος, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο αντιπρόεδρος Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Ευστάθιος Ευσταθόπουλoς, ο αντιπρόεδρος Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Καραμάνης και ο Ηλίας Γκοτσόπουλος διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών.