Δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε καλλιτέχνες και κοινό του Exit Festival στη Σερβία

/

Στην ανακοίνωση ότι θα προσφέρουν δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε διεθνείς καλλιτέχνες και θεατές που θα συμμετάσχουν στις συναυλίες του φέτος το καλοκαίρι, προχώρησαν οι διοργανωτές του δημοφιλούς φεστιβάλ μουσικής EXIT Festival που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας κάθε καλοκαίρι.

Φέτος, το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια μουσικό γεγονός που αποτελεί θεσμό και είναι γνωστό ως ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου, όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς η χώρα έχει θέσει στόχο να ανοίξει πλήρως από τις 21 Ιουνίου λόγω του «επιτυχούς προγράμματος μαζικού εμβολιασμού της και του σημαντικά μειωμένου αριθμού νέων κρουσμάτων Covid-19», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Έτσι, φέτος το φεστιβάλ προσφέρει 3.000 δωρεάν εισιτήρια για τις συναυλίες του σε γιατρούς, έχοντας συνεργαστεί με το υπουργείο Υγείας της χώρας για να οργανώσει «μερικές χιλιάδες», όπως σημειώνεται, εμβολιασμών κατά του κορονοϊού για καλλιτέχνες και θαμώνες του Φεστιβάλ. Γίνεται λόγος για «έναν τρόπο παροχής βοήθειας σε χώρες που επί του παρόντος έχουν ελλείψεις εμβολίων». Πληροφορίες για το πώς θα γίνονται οι εμβολιασμοί θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

«Η Σερβία υπήρξε μία από τις παγκόσμιες ηγέτιδες στον μαζικό εμβολιασμό εδώ και μήνες» δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας Άννα Μπρνάμπιτς.

«Χάρη σε αυτό, έχουμε μια συνεχώς βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση και το σχέδιο είναι να ανοίξουμε τη χώρα για συγκεντρώσεις, συναυλίες και Φεστιβάλ στις 21 Ιουνίου» υπογράμμισε σχετικά η ίδια.

David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί ότι θα συμμετάσχουν, ενώ από τους διοργανωτές γίνεται λόγος για προσθήκη στη λίστα κι άλλων καλλιτεχνών και groups, λίαν συντόμως.

Πηγή: ΕΡΤ, Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / exitfest.org