Δωρεά 100 εκατ. δολαρίων από τον Μάικλ Τζόρνταν για τη φυλετική ισότητα

Μπορεί αρκετές φορές να έχει κατηγορηθεί για απαθή στάση απέναντι σε κοινωνικά θέματα και προβλήματα της κοινότητάς του ωστόσο ο Μάικλ Τζόρνταν φρόντισε να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του μετά την δολοφονία του George Floyd.

Τόσο με τοποθετήσεις του όσο και με μια απίστευτη δωρεά ύψους 100 εκατ. δολαρίων, χρήματα που θα διατεθούν για τα επόμενα 10 χρόνια σε οργανισμούς που διασφαλίζουν τη φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τα ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση.

Η ανακοίνωση αναφέρει:«Το Jordan Brand ήταν πάντα μια οικογένεια. Εκπροσωπούμε μια περήφανη οικογένεια που ξεπέρασε εμπόδια και πάλεψε ενάντια στις διακρίσεις παγκοσμίως και εργάζεται καθημερινά, ώστε να σβήσει τον λεκέ του ρατσισμού και της αδικίας. Η ζωή των μαύρων μετράει. Δεν πρόκειται για μια αμφιλεγόμενη δήλωση.

Θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο να προστατεύσουμε και να βελτιώσουμε τη ζωή των μαύρων ανθρώπων. Σήμερα ανακοινώνουμε ότι ο Μάικλ Τζόρνταν και το Jordan Brand θα προχωρήσουν σε δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα δέκα χρόνια σε οργανώσεις αφοσιωμένες στη φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση»