Γραμμή «άμυνας»κατά της βίας από τα Παιδικά Χωριά SOS και τον Δήμο Αθηναίων

Γραμμή «άμυνας» για την εξάλειψη ή και την πρόληψη περιστατικών βίας μέσα στην οικογένεια στήνουν από κοινού τα Παιδικά Χωριά SOS και ο Δήμος Αθηναίων. Ήδη, η νέα τηλεφωνική  γραμμή 210-36.37.692, ψυχοκοινωνικής βοήθειας για γονείς και παιδιά, που στελεχώνεται από το εξειδικευμένο προσωπικό των Παιδικών Χωριών SOS και έχει την υποστήριξη του 1ου Δημοτικού Ιατρείου του Δήμου Αθηναίων, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00-18.00

Στόχος είναι τη διατήρηση της ισορροπίας και της συναισθηματικής υγείας ολόκληρης της οικογένειας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η τηλεφωνική γραμμή θα συνεχίσει να λειτουργεί ως τα τέλη Μαΐου. Η γραμμή θα καθοδηγεί και θα υποστηρίζει  τους γονείς για διάφορα ζητήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους κατά τη στρεσογόνο περίοδο παραμονής στο σπίτι λόγω του κορωνοϊού, αλλά και τη διαχείριση δικών τους δυσκολιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή η στήριξη αυτή δεν λήγει με την άρση των μέτρων. «Αυτά που ζούμε σήμερα, θα βγουν αύριο. Γι’ αυτό και η σκέψη με τον Δήμο Αθηναίων είναι να συνεχίσουμε την υποστήριξη και μετά την καραντίνα», λέει ο γενικός διευθυντής του φορέα κ. Γιώργος Πρωτόπαπας. «Έχει ήδη συμφωνηθεί η παροχή στους δημότες ευρύτερων ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών, με σκοπό την πρώιμη ανίχνευση-παρέμβαση (απόρροια πιθανών εντάσεων, παραμελητικών ή/και κακοποιητικών συμπεριφορών, ενδοοικογενειακής βίας κ.ά.) και τη διαχείριση του σύνθετου μετατραυματικού στρες και του ψυχικού τραύματος από την κρίση, με στόχο την ανάκαμψη της λειτουργικότητας και αποτροπή πιθανής διάλυσης της οικογένειας. Με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών του δήμου θα είμαστε παρόντες στα δημοτικά διαμερίσματα και θα προσφέρουμε ομαδική συμβουλευτική σε γονείς ή και ατομικές συνεδρίες σε όσους εκφράσουν την ανάγκη».

Πηγή: Με πληροφορίες από την Καθημερινή