Γερμανία: 300.000 μαθητές και 30.000 εκπαιδευτικοί σε καραντίνα

/

Περισσότεροι από 300.000 μαθητές και 30.000 εκπαιδευτικοί βρίσκονται αυτές τις μέρες σε καραντίνα σε όλη την Γερμανία λόγω της νέας έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε η Γερμανική Ένωση Εκπαιδευτικών.

Στη Γερμανία όλο και περισσότερα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της «αποτυχίας» των σχολικών μέτρων κατά του κορονοϊού, ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στην Passauer Neue Presse ο Πρόεδρος του Σωματείου Δασκάλων, Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ.

«Σταδιακά κλείνουν όλο και πιο πολλά σχολεία απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας. Οι πολιτικοί έχουν αποσυρθεί και τώρα αποφασίζουν οι υγειονομικοί», δήλωσε ο ίδιος στην BILD.

Επιπλέον, ο Μάιντινγκερ τόνισε ότι τα σχολεία «πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά με κάθε κόστος», προσθέτοντας ότι, για να επιτευχθεί αυτό στο πλαίσιο της πανδημίας «θα πρέπει να αυξηθούν τα προληπτικά μέτρα όσο συνεχίζεται η εκθετική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων». Κατ’ επέκταση, πρότεινε να γίνει καθολική εφαρμογή του κανόνα της τήρησης απόστασης, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο.

Υπέρ της γενικής υποχρέωσης χρήσης μάσκας σε όλα τα σχολεία τάχθηκε η Υπουργός Παιδείας Άνγια Κάρλιτσεκ, ενώ ο βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Κρίστοφ Πλος, πρότεινε να εγκατασταθούν διαχωριστικά από πλεξιγκλάς μεταξύ των θρανίων και συστήματα εξαερισμού σε όλες τις σχολικές αίθουσες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η σημερινή κατάσταση «παραλύει τις οικογένειες».

Επιπλέον, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι σχολικές διακοπές των Χριστουγέννων να ξεκινήσουν δύο μέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 21 αντί στις 23 Δεκεμβρίου, προκειμένου να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επαφές την συγκεκριμένη περίοδο και να αποφευχθεί η αύξηση των κρουσμάτων στις οικογενειακές συγκεντρώσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ