Γερμανία: Νομοσχέδιο για την εργασία από το σπίτι και μετά τη λήξη της πανδημίας

/

Ο υπουργός Εργασίας της Γερμανίας σχεδιάζει να προωθήσει ένα νομοσχέδιο που θα δίνει στους εργαζόμενους το δικαίωμα να εργάζονται από το σπίτι τους ακόμη και όταν τερματιστεί η κρίση του νέου κορωνοϊού.
Με τα σχολεία κλειστά και με πολλές εταιρείες να ενθαρρύνουν την τηλεεργασία για να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί στο 25% περίπου (από 12% συνήθως) το ποσοστό των Γερμανών που εργάζονται από το σπίτι τους. Ο Χάιλ, που προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), είπε ότι θα παρουσιάσει αυτό το νομοσχέδιο αργότερα φέτος, ώστε να καταστεί νόμος του κράτους το δικαίωμα των υπαλλήλων να εργάζονται από το σπίτι τους, είτε συνεχώς είτε για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα.
Η Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ, η κοινοβουλευτική ηγέτις των Πρασίνων, στήριξε το δικαίωμα της τηλεεργασίας, όμως είπε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο εφόσον η κυβέρνηση εγγυηθεί το γρήγορο ίντερνετ για όλους. «Η δουλειά από το σπίτι πρέπει να είναι πάντα σε εθελοντική βάση και να διέπεται από κανόνες. Κανείς δεν θα πρέπει να υποχρεωθεί σε κάτι τέτοιο και δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε δουλειά χωρίς όρια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Το Συνδικάτο των Εργαζομένων απέρριψε την πρόταση, λέγοντας στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτήν τη στιγμή η δοκιμαζόμενη οικονομία είναι να επιβληθούν περισσότεροι κανόνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ