Αποκλεισμένη η Μαδρίτη από τον βαρύ χιονιά

/

Βυθισμένη στο χιόνι η Μαδρίτη. Τα εκχιονιστικά έχουν ανοίξει τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης όμως ο παγετός και οι θερμοκρασίες κάτω του μηδενός δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία αυτοκινήτων. Σχεδόν κανένα αστικό και υπεραστικό λεωφορείο δεν κινείται στην πόλη. Προηγουμένως τα εκχιονιστικά θα πρέπει να ανοίξουν τους δρόμους της πόλης και κυρίως να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα. Ο μόνος τρόπος μετακίνησης είναι το μετρό της Μαδρίτης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση αλλά και εκεί δεν λειτουργούν όλες οι γραμμές.
Υπάρχει βέβαια και η λύση του ποδαρόδρομου για τους πολύ γενναίους. Ο Άλβαρο Σάντσεθ είναι νοσοκομειακός γιατρός στην Πανεπιστημιακή κλινική του νοσοκομείου Πουέρτα ντε Γιέρο έξω από την Μαδρίτη. Έτρεξε 17 χιλιόμετρα για να μπορέσει να φθάσει στη δουλειά του. Ικανοποιημένος μετά από περίπου 2 ώρες τρέξιμο στο χιόνι καταφέρνει τελικά να φθάσει στο νοσοκομείο.
Μία ακόμα νοσοκόμα του ίδιου νοσοκομείου περπατάει 4 ώρες προκειμένου να φθάσει στην δουλειά της για να αντικαταστήσει τις συναδέλφους της.
Το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης εξακολουθεί να παραμένει κλειστό. Έχουν ανοίξει μόνο δύο πίστες από τις οποίες αναχώρησαν κάποιες πτήσεις. Δεν έχει δεχτεί καμία πτήση ως τώρα. « Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου θα γίνει σταδιακά» ενημερώνει ο υπουργός Μεταφορών.
Σήμερα Δευτέρα η Ισπανία δέχεται αεροπορικώς 350.000 εμβόλια της Pfizer- όπως κάθε εβδομάδα- το αεροπλάνο αυτό θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βιτόρια και από εκεί τα εμβόλια θα μεταφερθούν οδικώς.
Ελάχιστα είναι και τα δρομολόγια των τρένων που πραγματοποιούνται από και προς την Μαδρίτη. Χθες βράδυ άνοιξαν κάποιες γραμμές. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά ως το τέλος της εβδομάδας.