Αλλάζει το ωράριο προσέλευσης στην εργασία

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς στηρίζει αυτήν την ιδέα. «Οι προηγούμενες εβδομάδες έδειξαν πόσο εφικτή είναι η εργασία από το σπίτι. Είναι ένα πραγματικό επίτευγμα που δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε».

/

Σχέδιο διαχωρισμού των ωρών προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο και στα εμπορικά καταστήματα επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.
Συγκεκριμένα, εξετάζεται να υπάρχουν τρεις διακριτές ώρες προσέλευσης, αντί για παράδειγμα όλοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους από τις 7.30 έως τις 8.30 το πρωί, να “σπάσουν” οι ώρες σε 8, 9 και 10.
“Πρέπει να βρούμε τη ‘’χρυσή τομή’’ μεταξύ της ελεύθερης μετακίνησης πολιτών και της προστασίας της δημόσιας υγείας”, τόνισε σε συνέντευξή στον ΣΚΑΙ ο κ. Καραμανλής και αναφέρθηκε στις δυσκολίες επιβολής συγκεκριμένων μέτρων ειδικά σε μετρό, τραμ και λεωφορεία. Όπως είπε υπάρχει η σκέψη να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης των εργαζομένων στις εργασίες τους, έτσι ώστε να σπάσει η ώρα αιχμής και τον πολύ μεγάλο συνωστισμό.
Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει συνωστισμός τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ και η αποχώρηση θα γίνεται τμηματικά, ώστε να μην σχολούν όλοι ταυτόχρονα.