Αλλάζει το κέντρο της Αθήνας με τον «Μεγάλο Περίπατο». Η νέα εικόνα του Συντάγματος

/

Ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, συνεχίστηκαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημερες τα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» της Αθήνας στην πλατεία Συντάγματος, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του έργου.

Οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως την κάτω πλευρά της πλατείας ενώ, με τις νέες ρυθμίσεις κυκλοφορίας, θα παραμείνουν τρεις λωρίδες κυκλοφορίας ελεύθερες για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα κυκλοφορίας για την αποκλειστική κίνηση των λεωφορείων.

Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά από χθες το βράδυ και οι εργασίες συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί με τον επιχρωματισμό της λωρίδας που παραδίδεται στους πεζούς σε κόκκινο χρώμα και άλλες παρεμβάσεις.

Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Όπως τονίζει ο δήμος αθηναίων «με αυτές τις ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα».

«Οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος», επισημαίνεται.

Πηγή: kathimerini.gr